Menu

Over Delken&Boot

Wat begon als een ‘serieuze grap’ van twee zelfstandige NT2-docenten in 2005 groeide uit tot een toonaangevend bureau voor Nederlandse taal en cultuur. Een strategisch team van drie professionals, onder leiding van algemeen directeur Pieter Boot, geeft dagelijks leiding aan Delken&Boot. Door vast te houden aan de visie dat leren vooral leuk, professioneel en praktisch moet zijn, heeft Delken&Boot zich kunnen ontwikkelen tot wat het nu is: een bedrijf om trots op te zijn.

Historie Delken&Boot

De naam Delken&Boot verwijst naar de oprichtsters Ellis Delken en Emmeke Boot. Zij hebben hun kennis en ervaring van het vak Nederlands als tweede taal (NT2) breed ingezet en overgedragen aan de opvolgers.
Bedrijven en gemeenten vinden al jaren de weg naar Delken&Boot voor diverse taaltrajecten. Het aanbod van Delken&Boot op het gebied van Nederlandse taal en cultuur heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Vanaf het begin in 2005 realiseren we inburgeringstrajecten en staatsexamentrainingen voor anderstaligen. Daarnaast ontwikkelen we lesmateriaal, films en lesboeken voor burgerschap, opvoeding en werk. Sinds 2015 is er ook een taalaanbod voor mensen die hun Nederlands willen verbeteren (NT1). In 2012 nam Delken&Boot de webshop www.nederlandsalstweedetaal.nl over en bouwde hem uit tot een webshop en adviesshop voor docenten en taalleerders / inburgeraars die zoeken naar studieadvies en lesmateriaal.

Oprichtsters Ellis Delken en Emmeke Boot
Algemeen directeur Pieter Boot

“Het leukste aan mijn werk is te zien dat cursisten zich steeds beter in het Nederlands kunnen uitdrukken en dat er gaandeweg meer interactie is tijdens de les. Ik merk dat ze daar erg trots op zijn. Door het leren van de taal kunnen cursisten zich steeds beter redden in de maatschappij en worden ze minder afhankelijk. Ik ben dankbaar dat ik daar als docent aan kan bijdragen.”

Svanhild Looijen

docente bij D&B

Wil je lesgeven bij Delken&Boot?

Je bent van harte welkom, want we zijn voortdurend op zoek naar gekwalificeerde docenten NT2 en NT1. Delken&Boot werkt met een kern van gecertificeerde zelfstandige docenten die met passie lesgeven. Wij zijn trots op deze groep mensen. Delken&Boot draagt zorg voor een goede sfeer en de juiste faciliteiten. Maar wij vragen ook deskundigheid, flexibiliteit en voortdurende bereidheid tot bijscholing in het vak. Bij Delken&Boot kun je deelnemen aan studiemiddagen onder begeleiding van  externe professionals. Ons interne programmateam kan advies geven bij het uitvoeren van opdrachten.

Wil je lesgeven bij Delken&Boot? Neem dan contact op met het Programmateam programmateam@delkenboot.nl of 010-4221481

"Ik werk nu 6 jaar als NT2docent, voor verschillende scholen. Als docent werken bij Delken&Boot is heerlijk. Je wordt aan alle kanten goed gefaciliteerd: met goede en gezellige lokalen, goed samengestelde groepen, een online omgeving voor jou en je co-docenten, echte ondersteuning door cursistenbegeleiders en planning, een strak geregelde administratie en er wordt echt alles aan gedaan zodat jij je volledig kunt richten op de inhoud van je lessen en de groei van je cursisten. Je voelt echt dat je er samen voor gaat om iedereen over de examen-eindstreep te trekken. Ze denken met je mee over lesplannen en toetsing en de deur staat altijd voor je open voor een babbeltje. En dan ook nog mogen werken met al die lieve, hardwerkende cursisten is echt genieten! Wat mij betreft is Delken&Boot een aanrader, als je op zoek bent naar professionaliteit."

Manon

docente bij Delken&Boot

Wil je werken bij Delken&Boot?

Delken&Boot is een gedegen, betrokken en eigenzinnig bureau voor Nederlandse taal en cultuur, waar oog is voor elkaar en waar gewerkt wordt op basis van het principe van geven en nemen. Delken&Boot is altijd op zoek naar gedreven en talentvolle mensen. Heb je affiniteit met onze doelgroepen en met de Nederlandse taal en voel je je aangetrokken tot onze organisatie? Stuur dan je open sollicitatie en CV naar Bianca Hilgersom, hoofd personeelszaken/bedrijfsbureau bianca.h@delkenboot.nl

  • Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures

Blik Op Werk Keurmerk

Het keurmerk voor Delken&Boot is weer verlengd voor de periode 2017/2018. Dit is voor docenten en cursisten de garantie dat u bij een goede school zit. Het keurmerk betekent dat D&B aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

nederlandse taal leren

Slagingspercentages

Lager opgeleide cursisten 83%
Midden opgeleide cursisten 92%
Hoger opgeleide cursisten 95%

nederlandse taal leren

Tevredenheidscijfer

De meeste klanten
zijn dik tevreden
en geven ons een ruime 8 

nederlandse taal leren

DUO-lening

Cursisten kunnen alleen geld lenen bij DUO als de school het Blik Op Werk Keurmerk heeft